U bent hier: Home  »  VraagSmart

Vraagsmart: Veel gestelde vragen

1. Hoe betaal ik voor mijn rijopleiding?

Betalen voor jouw rijopleiding kan op meerdere manieren: contant per les, per bank vooraf. Kies je ervoor om losse lessen te nemen dan kan je aan het einde van de les contant afrekenen. Kies je voor de spoedcursus of het pakket, dan is het de bedoeling dat je het te betalen bedrag naar ons overmaakt via een factuur. Hierover krijg je meer informatie tijdens het eerste gesprek na de intest.

2. Van eerste rijles tot praktijk examen

Nadat je je hebt aangemeld wordt je uitgenodigd voor een intest. Zo krijgen wij een beeld van jouw rijvaardigheden. Ook is het een mooi moment om kennis te maken. Jouw instructeur geeft, tijdens het gesprek na deze test, aan hoeveel lessen je ongeveer nodig hebt. Op die manier weet je van te voren wat de rijopleiding jou gaat kosten en hoelang het ongeveer zal duren. Dat is immers wel zo prettig.

Na de intest bespreek je welk lessenpakket het beste bij jou past. Je kunt dan kiezen tussen een spoedopleiding van 12 dagen of een lessenpakket waarbij je de rijlessen over een aantal weken kunt verspreiden.

Dan begint de rijopleiding. Je bespreekt met jouw instructeur wanneer je tijd hebt en begint met rijden. Op effectieve wijze leer je alle vaardigheden die tijdens het praktijkexamen van jou worden verwacht.

Als je de vaardigheden onder de knie hebt, is het raadzaam een tussentijdsetoets te doen voor het echte examen. Overleg dit eerst even met je eigen instructeur; zo kun je je nog beter voorbereiden op het examen! Hierna vragen we het praktijkexamen aan. Daarbij kun je zelf aangeven of je het prettig vindt dat je instructeur meegaat tijdens dit praktijkexamen. Ons streven is natuurlijk dat je in één keer je rijbewijs haalt!

3. Geven jullie ook 's avonds en in het weekend rijles?

Ja. In overleg met je instructeur kun je afspreken op welke tijden je les neemt. Uit ervaring weten wij echter dat rijden in de avonduren en weekenden je over het algemeen meer lessen kost. Dit in verband met afwijkende verkeerssituaties: het is een stuk rustiger in het verkeer waardoor je minder op de proef wordt gesteld.

4. Wat kost het aanvragen van een rijbewijs?

De leges voor het afhalen van het rijbewijs verschillen per gemeente. Informeer hier dus zelf even naar bij je eigen gemeente!

5. Wat heb ik nodig voor het aanvragen van het praktijk examen?

Benodigdheden voor de aanvraag van het praktijk-examen: een geldig legitimatiebewijs en een theoriecertificaat.

6. Wat is het slagingspercentage bij SmartLes? 70% 85%

Het CBR publiceert elk kwartaal slagingscijfers, soorten lessen en contactgegevens van de rijscholen die bij de Kamer van Koophandel en het CBR staan ingeschreven. Via rijschoolgegevens.nl kan je deze gegevens bekijken.

7. Moet ik mijn theorie certificaat hebben voordat ik ga lessen?

Nee, dat is niet nodig. Je hebt je theoriecertificaat pas echt nodig als wij je praktijkexamen gaan aanvragen. Het is handig om op tijd te beginnen.

8. Wat heb ik nodig voor het theorie examen?

Je hebt het volgende nodig om een theorie-examen te kunnen afleggen: een geldig legitimatiebewijs. Om een theorie-examen te kunnen afleggen moet je naar het CBR om examen te doen. Kijk op CBR.nl waar een vestiging bij jou in de buurt zit.

9. Heeft SmartLes een wachtlijst?

Nee. SmartLes werkt intensief samen met het CBR waardoor we beter kunnen inspelen op jouw wensen. De startdatum van je opleiding is alleen afhankelijk van de opleiding die je kiest en hoe snel je wilt afrijden.
Copyright © Smartles 2013  |  Alle rechten voorbehouden
Webdesign & development by: Timeless Design